Založ si blog

Otvorený list šéfredaktorovi Denníka N proti cenzúre

Vážený pán šéfredaktor,

dňa 24.6.2018 som na blogu Vášho média uverejnila článok s názvom „Ako sa Kiska, Danko a opozícia nechali nachytať agrobarónom„. Článok odhaľuje, kto sa skrýva za organizovaním protestov farmárov. Že nejde o žiadneho malého farmára, ale o veľkopodnikateľa, ktorý získava milióny na agrodotáciách od štátu. Pri písaní článku som vychádzala z verejne dostupných zdrojov.

Článok si za pár hodín prečítalo viac ako 20 tisíc ľudí a okamžite sa vyšplhal na prvé miesto v rebríčku čítanosti blogu Denníka N. Na sociálnych sieťach ho zdieľali stovky ľudí.

Namiesto toho, aby ste chránili autora (áno, aj ochrana anonymity sem patrí) a preverili zverejnené informácie, vy ste článok bezprecedentne a neospravedlniteľne zmazali!

Počas tých pár hodín, ako bol článok zverejnený, vyplávali na povrch aj ďalšie skutočnosti. Objavilo sa podozrenie, že zbierka na pohonné hmoty farmárom z východu môže byť zmanipulovaná. Dokonca vysvitlo, že novinár Vášho média, Andrej Bán, je priamo zapletený do organizovania protestu traktoristov a do verejnej zbierky!

Namiesto toho, aby ste sa začali pýtať, Vy ste ma umlčali!

Svojim konaním ste preukázali, že Vy vlastne nemáte záujem písať o pravde. Vy v skutočnosti nechcete objektívne ani vyvážene informovať. Vy sa len oháňate odkazom Jána Kuciaka, ale v skutočnosti pravdu vidieť nechcete. To preto, lebo nie každá pravda Vám vyhovuje. Ján Kuciak robil presne to, čo som spravila ja. Pátral vo verejne dostupných registroch, prepájal súvislosti a zverejňoval ich.

Svojim konaním ste sa úplne spreneverili novinárskemu povolaniu. Pod rúškom boja za nezávislosť médií ste sa v skutočnosti stali aktivistami. To už nemá nič spoločné s novinárskou prácou, ktorá je povolaním a poslaním zároveň.

Chcem Vás ubezpečiť, že pravdu nemožno umlčať.

Vyzývam Vás preto, zverejnite opäť môj článok a odpovedzte na všetky podozrenia, ktoré sa týkajú možného zneužitia verejnej zbierky a osobnej angažovanosti Vášho novinára, Andreja Bána, v celej tejto kauze.

Ak máte v sebe ešte štipku novinárskej cti, urobíte to.

Ja verím v pravdu a spravodlivosť. A Vy?

 

S úctou
Andrea Kováčová, blogerka

 

Necenzurované znenie blogu nájdete tu:
http://andreakovacova.blog.pravda.sk/2018/06/25/ako-sa-kiska-danko-a-opozicia-nechali-nachytat-agrobaronom/

 

Na vedomie: slovenské médiá

Kto stojí za organizovaním protestov farmárov

28.06.2018

Agrobarón, manažér kozmetickej firmy, chronický neplatič, profesionálna aktivistka a novinár. Skutočných malých farmárov by ste medzi nimi hľadali len prácne. Môj blog „Ako Kiska, Danko a opozícia nechali nachytať agrobarónom“ vyvolal poriadnu búrku. Mimoriadne úspešný blog neprežil cenzúru Denníka N, ktorý ho zmazal. Šéfredaktor Matúš Kostolný dokonca [...]

Ako sa Kiska, Danko a opozícia nechali nachytať agrobarónom

25.06.2018

Organizátor protestov traktoristov František Oravec nie je žiadny malý farmár. Na agrodotáciách točí milióny. Celý týždeň žilo Slovensko protestom traktoristov. Rozprávali príbehy o tom, ako sú oni – malí farmári utláčaní veľkými. Ako ich štát a agrobaróni obrali o ich pôdu. V súboji o pôdu ich pôdu neraz aj zbili. Ako ich tento štát nechráni. [...]

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Andrea Kováčová

Zaujíma ma pravda. Nielen to, čo nám podsúvajú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 59017x
Priemerná čítanosť článkov: 19672x

Autor blogu

Kategórie

Archív